Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

14. -  24. august. 11 dager.
Sveits - Bodensjøen med ferieøya Mainau

18 150,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zurich. Foto:  Shutterstock

 

En enestående reiseopplevelse i fjellandet Sveits, som har noen av de høyeste fjelltoppene i Alpene. Vi besøker Zürich som er den største byen i Sveits, byen er en universitetsby og et viktig finanssentra. Vi besøker også Europas høyestliggende by Davos,(1560 moh.) som er best kjent som vintersportssted, men er også vertsby for de årlige møtene til «Verdens økonomiske forum». På vei til Davos besøker vi landsbyen Kloster, der går en kabelbane opp på fjellet Gotschnagrat, med navn, «Prince of Wales». Et av høydepunktene på turen, er besøket på blomsterøya »Mainau». Øya er et eneste stort parkanlegg, med flotte blomsterstatuer, drivhus, gressmatter og en overveldende rekke planter av ulike slag. Øya og dets slott, ble oppført på 1740-tallet, og var fra 1932 i grev Lennart Bernadottes eie.

 

Vel møtt til noen fine dager i et vidunderlig område!

 

14.8. Bodø – Gardermoen – Oslo

Oppmøte Bodø Lufthavn min. en time føravgang med Norwegian kl. 07.00, ankomst Gardermoen kl. 08.30. Her står bussen som kjører til Hotel Opera ved sentralbanestasjonen

for å ta på nye reisende. Vi tar en liten rundtur i Oslo før avgang kl. 14.00 med fine Color Fantasy, som skal ta oss til Kiel. Vi får våre lugarer og spiser middagsbuffet kl. 17.00. Om bord finnes butikker, puber, restauranter, spa-avdeling, svømmebasseng og ikke minst et flott kveldsshow.

 

15.8. Kiel – Bad Hersfeld

Frokost ombord. I Kiel kjører vi direkte ut på autobanen mot Hamburg, Hannover, Göttingen. Videre på en mindre vei til Bad Sodern Allendorf, og til Hotel Thermalis i Bad Hersfeld, overnatting med middag.

 

16.8. Bad Hersfeld – Dornbin

Frokost, avreise. Fortsetter ferden sørover ned mot Fulda, Würzburg og til den gamle byen Rotenburg ob der Tauber. Ser litt nærmere på denne pittoreske/idylliske byen, med sin ringmur og tårn, byen er på UNESCOs verdensarvliste. Videre ned til Dornbin, Overnatting i 3 netter med middag på hotel Vienna House Martinsspark.

 

17.8. Mainau

Frokost, avreise. Kjører forbi Bregenz som er hovedstad i delstaten Vorarlberg. Byen er også kjent for sin utendørs scene som ligge delvis på vannet. Vi kjører langs sjøen opp til Mainau, hvor vi besøker den fantastiske øya. På tilbake turen gjør vi en stopp i Bregenz. Tilbake til vårt hotell for overnatting og middag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


The islands of Mainau, Tyskland. Foto: Shutterstock                                              Klosters. Foto: Shutterstock

 

18.8. Davos/Klosters

Frokost, avreise. Kjører til Davos, også kjent for sin skøyte og ski arena. Derfra til Klosters med opphold, kanskje en tur med kabelbanen opp på Gotschnagrat. På vei tilbake til hotellet, gjør vi en stopp i «Liechtenstein», med sin fjelldominerte geografi er Liechtenstein en feriedestinasjon, men mest kjent som et «skatteparadis ». Middag på hotellet.

 

19.8. Dornbin – Schaffhausen

Frokost avreise, Kjører til Sveits femte største by Winterthur, gamlebyen har det største gå gate område i Sveits. I dag er byen kjent som utdannelses- og kulturby. Deretter fortsetter vi til Schaffhausen, som er hovedstaden i den sveitsiske kantonen ved samme navn, byen ligger i området Zürich Weinland som er kjent for sine vinmarker. Overnatting med middag, 3 netter hotel Vienna House.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Davos. Foto: Shutterstock                                               Schaffhausen. Foto: Shutetrstock

 

20-21.8. Zürich – Schaffhausen

Frokost, avreise. Kjører til Zürich, som er den største byen i Sveits. Byen ligger på breddene av elven Limmat ved Zürichsjøen i den tysktalende delen av Sveits. Zürich er det viktigste kommersielle senteret i Sveits. Zürich lufthavn er et viktig knutepunkt for europeisk flytrafikk.

Byen er universitetsby og er en av verdens viktigste og mest betydningsfulle finanssentra. Byen har også en del tekstil-, maskin- og grafisk industri. Under vårt besøk i området, besøker vi også, «Rhein Fallen» som er det kraftigste fossefallet i Europa. Det er 150 meter bred og 23 meter

høy, fisk går ikke opp i elven, men ål er i stand til å krype opp over steinene. Besøker også «Smilestones» (Sveits i miniatyr). Fritid blir det også.

 

22.8. Schaffhausen – Wuppertal

Frokost, avtreise. Kjører nordover, kommer inn i Tyskland passerer byene Stuttgart, Køln og til Wuppertal, som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, sør i Ruhrområdet. Overnatting med middag Vienna House Easy.

 

23.8. Wuppertal – Kiel

Frokost, avreise. Kjører nordover, passerer Dortmund, Hannover, Hamburg og til Kiel. Fergeavgang Stena Line kl. 19.15, vi får våre lugarer og samles til middag, i buffmatsalen (All inclusiv). Butikk og restaurant for handling finnes om bord.

 

24.8. Gøteborg – Oslo – Bodø

Frokost om bord. Setter kursen mot norskegrensen til Svinesund, kaffestopper underveis. Ved ankomst Oslo, kjører vi til Galleriet ved Sentralbanestasjon for å sette av passasjerer. Deretter

til Gardermoen, flyavgang Norwegian kl. 17.45, ankomst Bodø kl. 19.15.

 


Kr. 18 150,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 140,-

I PRISEN INNGÅR: Flyreise t/r, bussreise, båtreise m/lugar, 9 hotellovernattinger i doble rom, 10 frokost, 10 middag, lokal guid Zurich, inngang Sveits i miniatyr, Rhein Fallen, og Mainau. Reiseleder.

For reisende som vil benytte tog, pris på forespørsel. For reisende som vil benytte fly fra Bardufoss, Evenes Alta, Kirkenes og Tromsø, pris på forespørsel

 

NB! Husk gyldig pass!

Valuta: €uro. Ch.fr.

 

Utskriftsvennlig versjon

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.