Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

1. -  10. august. 10 dager.
Sør-Karelen med Saimaa kanalen til Vyborg

Fra 12 850,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            
  Saipaa kanalen.

 

Under vårt opphold ligger vi 4 netter i Lappeenranta, (Villmanstrand svensk), er en by og kommune i landskapet Sør Karelen. Kommunen har, ca. 72000 innbyggere, og er en finskspråklig kommune.

Villmanstrand fikk bystatus i 1649 av dronning Christina av Sverige. I 1721 ble den provinshovedstad. Slaget ved Villmanstrand i 1741 under den russisk-svenske krigen 1741-1743 mellom svenske og russiske styrker endte med russisk seier.

Under oppholdet tar vi en dag en båttur på Saimaa kanalen, vi følger kanalen inn til Russland og besøker byen Vyborg. Europas største sammenhengende sjøsystem, har mer enn 50.000 km strandlinje og hele 33.000 holmer og skjær.

 

 

1.8. Bodø – Umeå

Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 07.00,fra Fauske busstasjon kl. 08.00 og Rognan (Spar) kl. 08.30. Kaffestopp på Nordnes Kro, lunsj på Leon Restaurant i Arjeplog. Videre til Arvidsjaur, Skellefteå, og til Umeå. Overnatting med middag på Clarion Collection Uman Hotell.

 

2.8. Skellefteå – Gävle

Frokost, avreise. Vi kjører E4 sørover i et kyst- og havområde også kjent som «Höga Kusten», ble verdensarvområde i år 2000. Ved «Höga Kusten broen» eller Vedabroen som den også kalles, gjør vi en stopp, og ser på hengebroen over Ångermanelven, broen ble åpnet i 1997. Broens frie spenner 1210 meter, den seilfrie høyden er 40 meter, og hele broens lengde er 1867 meter. Brupelene er 182 meter høye, og var Sveriges høyeste byggverk fram til at man

bygde Øresundbroen. Broen har Sveriges lengste brospenn, Skandinavias nest lengste (etter Storebeltbroen i Danmark), Europas tredje største. Fortsetter ned mot Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn og ned til Gävle. Overnatting og middag Clarion Winn Hotel Gävle.

 

3.8. Gävle – Stockholm – Helsingfors

Frokost. Vi fortsetter sørover, og gjør en stopp i Uppsala. Kjører videre inn til Stockholm

hvor vi går om bord i M/S Gabriella Viking Lines ferge som skal ta oss over til Helsingfors, avgang kl. 16.00. Vi får tildelt våre lugarer og samles til middag om bord. Stockholm skjærgård er en av de største i Østersjøen, for ikke å si verden, den består av drøyt 24 000 øyer, holmer og skjær, en fantastisk opplevelse å seile ut gjennom.

 

4.8. Helsingfors – Lappeenranta

Frokost om bord. Tar en tur med lokalguide i Helsingfors, som har ca. 620 000 innbyggere.

Byen arrangerte Sommer-OL i 1952. Helsingfors er en tospråklig kommune med finsk som majoritetsspråk. Etter oppholdet i Helsingfors fortsetter vi østover, passerer byene Borgå og Lovisa, området var tidligere svenskspråklig. Videre til Lappeenranta hvor vi skal bo på Scandic Patria Hotell i 4 netter. Middag om kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vyborg. Foto: Shutterstock                                                                                                                               Verdens største trekirke. Foto:businessfinland.fi

 

5.-7.8. I Lappeenranta

Frokost og middag hver dag. Starter oppholdet i Lappeenranta og omegn, med en rundtur med en lokal guide. Siste dagen spiser vi tidlig frokost før vi går om bord i M/S Carelia kl. 07.45, nå starter vi på båtturen på den berømte Saimaakanalen. Vi krysser grensen ved Nuijamaa og fortsetter inn til Vyborg i Russland, lunsj om bord. Ved ankomst står buss klar og venter for å ta oss med slik at vi får anledning til å ta denne tidligere Finske byen i nærmere øyensyn, og blant annet handle på det berømte torget. Krystall, linduker og porselen selges veldig billig. Skandinavisktalende guide følger med hele dagen på båtturen. Retur fra Vyborg kl. 16.15, middag om bord. Tilbake til Lappeenranta og Scandic Hotel Patria.


8.8. Lappeenranta – Tammerfors
Frokost. Avreise. Vi kjører til Kerimäki, her besøker vi verdens største trekirke, med plass til 5000, bygget i 1845 – 1847. Videre etter besøket her, fortsetter vi vår ferd mot Savonlinna og besøker den velbevarte middelalderborgen Olofsborg. Derfra til St. Michel og til Lahti, her gjør vi en god stopp for å se på ski arenaen. Overnatting med middag på Scandic Tampere.

 

9.8. Tammerfors – Umeå

Frokost, avreise. Kjører til Vasa, fergeavgang  kl. 20.00, overfarten tar ca. 4 timer, middag om bord. Overnatting Clarion Collection Uman Hotell.

 

10.8. Umeå – Bodø

Frokost, avreise. Kjører via Skellefteå, og til Arvidsjaur hvor det blir tid til shopping. Lunsj Leon Restaurant i Arjeplog. Ankomst Bodø ca. kl. 20.00.

 

 

Kr. 12 850,-

ENKELTROMSPRIS Kr. 3 350,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, ferger, 8 hotellovernattinger i dobbeltrom, 1 natt i dobbel lugar, 9 middager, 2 lunsjer, 9 frokoster, guide Helsingfors, kanaltur til Vyborg t/r, m/ lokalguide, inngang Olofsborg slott og Kärimäki kirke. Reiseleder.

Valuta: €uro.

NB. Husk gyldig pass.
NB. Kopi av passets 2 første sider må sendes oss innen 1. juli.

 

 

Utskriftsvennlig versjon

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.