Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

16. - 25. juni. 10 dager.
Skåne - Bornholm og Rügen.
Fra 15 950,-


På denne turen besøker vi landene rundt sørlige del av Østersjøen i Sverige. Skåne det er den

sørligste delen av «Den skandinaviske halv øy». Lund var i en kort periode Danmarks hovedstad, og Malmø var i flere hundre år Danmarks nest største by. Bornholm er en av Danmarks østligste øyer og kalles for klippeøya. Alle større byer på øya ligger ved kysten og har en havn, med ett unntak, Aakirkeby. Den største byen på øya heter Rønne. Øyas høyeste punkt er Rytterknægten, 162 moh. Rügen i Tyskland, er en øy i Østersjøen og Tysklands største øy, beliggende i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern.
Lengden på øya er 52 km og bredden 41 km. Den består av større landområder sammenbundet med smale sandstriper. Sundet som atskiller Rügen fra fastlandet kalles Strelasund. I 2007 ble en 4,1 km lang bro forbindelse åpnet.

Vell møtt til nye opplevelser!

Bornholm, Danmark. Foto: Destination Bornholm

16.6. Bodø – Oslo / København

Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med Norwegian kl. 07.00,

ankomst Gardermoen kl. 08.30. Etter ankomst Gardermoen går vi om bord i

bussen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før ankomst terminalen.

Avreise med DFDS ferge kl. 16.30 Vi får tildelt våre lugarer og spiser en bedre middag. Kanskje en tur i butikkene, eller bare nyter turen i skipets fine omgivelser.


17.6. København – Simrishamn

Frokost om bord, før ankomst København kl. 09.45. Turen går over til Sverige og Skåne på den nye Øresundbroen. Landskapet er relativt flatt og har store jord bruksområder.

Videre tar vi en omvisning i Malmø. Vi kommer til Simrishamn hvor det blir overnatting på Hotel Svea. Middag på hotellet.

 

18.6. Simrishamn – Ystad / Rønne, Bornholm

Vi kjører frem til Ystad og tar ferje på formiddagen til Bornholm. Naturen er variert med store jordbruksområder, større skogsområder og kupert idylliske partier. Langs kysten ligger idylliske småbyer og fiskevær med de karakteristiske røykeri skorsteiner. Vi skal bo på hotell Griffen &

Wellness i Rønne i 4 netter med frokost og middag hver dag. På ettermiddagen tar vi en tur med lokal guide sørover på øya. Vi besøker Svaneke og Bornholms sydligste punkt på Dueodden. Vi besøker også en vingård under turen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prorai Rügen. Foto: Shutterstock                                                                                              Østerlars - rundkirke. Foto: Destinastion Bornholm


19.-22. Rønne, utflukt

Vi tar en tur med lokal guide. Vi får se Rønne før vi kjører nordover på øya og besøker borgruinen av Hammershus festning. Vi besøker så småbyene Sandvig og Allinge på nordøstsiden av øya, lunsj i Gudhjem. Vi smaker på øyas spesialiteter, røkt sild m.m. på Silderøgeriet i Hasle. Vi fortsetter over øya og besøker en av de spesielle rundkirkene.

 

22.-24.6. Rønne – Sassnitz, Rügen – Stralsund

På formiddagen tar vi ferje til Sassnitz på øya Rügen i Tyskland. Den har variert landskap med høye kalksteinklipper og fine badestrender og er et populært feriested for tyskere. I Prora ser vi på Hitlers utbygging av det store badehotellet som skulle ha plass til 20 000 gjester. Vi fortsetter langs kysten til badebyene Binz og Sellin. Vi kjører frem til Stralsund for overnatting

2 netter på Inter City, frokost og middag hver dag.

 

24.6. Stralsund – København / Oslo

Fra Stralsund kjører vi vestover til Rostock hvor vi tar ferje til Gedser i Danmark. Videre frem til København og kl. 16.30 avreise med DFDS sin ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i dobbeltlugar.

 

25.6. Oslo – Gardermoen – Bodø

Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 09.45. Frokost ombord, ankomst Oslo kl. 10.00.

Etter ankomst Oslo, kjører vi en liten rundtur i Oslo. Videre til Gardermoen, for flyavgang

med Norwegian kl. 17.30, ankomst Bodø 19.00.

 

 

Pris kr. 15 950,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 4 530,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, båtreise med lugar t/r, flyreise t/r, 7 hotellovernattinger

i doble rom, 9 frokoster, 9 middager, guide i Malmø, guiding i Rønne, besøk borgruinen

Hammershus festning, besøk vingård Reiseleder.

Utskriftsvennlig pdf-versjon

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.