Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

13. - 19- juli. 7 dager.
Rovaniemi med "Jule Nisse" og IKEA.
Fra 8 700-


Rovaniemi er administrasjonssenter har ca. 60000 innbyggere og ligger nær polarsirkelen.

Rovaniemi huser blant annet Lapplands universitet og det nordligste universitet i Finland. Byen er i dag verdenskjent på grunn av, «Jule Nisse landsbyen» en fornøyelsespark, som ble åpnet i 1985. På vår tur besøker Suomussalmi, her ble det utkjempet et slag mellom finske og sovjetiske styrker under vinterkrigen.
Vi gjør også et besøk i en dyrepark med bjørner, rev og gauper.
Besøk til IKEA i Haparanda står også på programmet.

 

Rovaniemi shoppingcenter. Foto: Visit Rovaniemi

13.7. Bodø – Vasa

Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 07.00 fra Fauske buss stasjon kl. 08.00 og Rognan (Spar) kl. 08.30. Kaffestopp på Nordnes Kro i Saltdal. Videre til Arjeplog, lunsj på Leon Restaurant. Derfra til Arvidsjaur, Skellefteå, Umeå og Holmsund, fergeavgang med Vasa Ekspress kl. 18.00, overfarten tar 4 timer. Vi spiser middag like etter avgang. Vel fremme i Vasa, tar vi inn på Sokos Hotel Royal Vasa.

 

14.7. Vasa – Suomussalmi

Frokost, avreise. Kjører nordover langs Botniska Viken, passerer byene Jakobstad og Karleby. Fortsetter nord østover til Kajana og til Suomussalmi. Overnatting med middag på SPA Hotell Kiannon Kuohu. Byen er kjent i forbindelse med vinterkrigen, slaget ble utkjempet fra 7. desember 1939 til 8. januar 1940, der undertallige finske styrker ødela og slo tilbake to sovjetiske divisjoner. Vi besøker krigsskueplassen og krigsmuseet.

 

15.7. Suomussalmi – Rovaniemi

Frokost, avreise. Kjører til Kuusamo, byen har snaut 17 000 innbyggere. Byen er et kjent vintersportssted, blant annet kjent for Finlands største hoppbakke – Rukatunturi- bakken.

Vi gjør et besøk på Rovdyrsenteret, her får vi se noen av rovdyrene som finnes i Finland. For øyeblikket er det flest bjørner i sentret, hvor den eldste ble født i 1992. Rever og gaupe er også på senteret. Fortsetter til Rovaniemi, overnatting med middag på Scandic Rovaniemi City Hotell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.-17.7. I Rovaniemi og omegn.
Frokost, avreise. Starter dagen med en guidet rundtur i byen, ca. 2-3 timer. Vi besøker «Jule Nisse Grotten og Jule Nisse Byen» som ligger omtrent 8 kilometer nordøst for byen. Her er det butikker og museum, julenissekontor. Det første originale hjemmet til julenissen var Korvatunturi. I 1985 ble Rovaniemi erklært som en offisiell hjemby av julenissen. Anbefales et besøk til «Arctikum» som er et museum og vitenskapssenter, Arktikum er en attraksjon, populærkulturdestinasjon samt et minneverdig sted for møter og konferanser. Det er også Arktikum Café og bibliotek for å betjene kundene. Fri tid blir det også, for å besøke butikkene eller bare nyte byens omgivelser.

 

18.7. Rovaniemi – Haparanda

Frokost, avreise. Kjører langs Kemielven, som er den lengste elven i Finland (550 km) Den går gjennom Kemijärvi og Rovaniemi før den når Botniabukta. Det første vannkraftverket på Kemielven ble bygget i 1949, i dag er det bygget 15 kraftverk så langt. Ankomst Haparanda,

sjekker in på Stadshotellet. For de som ønske det, tar vi en tur til IKEA, for å gjøre gode og billige innkjøp. Middag på hotellet.

 

19.7. Haparanda – Bodø

Frokost, avreise. Kjører E4 ned mot Luleå, videre til Arvidsjaur for litt handling på ICA eller Konsum. Deretter til Arjeplog hvor vi igjen spiser på restaurant Leon.
Ankomst Bodø ca. kl. 21.00.

 

 

Kr. 8 700,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 1 950,-


I PRISEN INNGÅR: Bussreise, ferge, 6 hotellovernattinger i dobbeltrom, 6 frokoster, 6 middager, 2 lunsjer, by-sightseein, inngang Jule Nisse Byen, Kriksmuseum og dyreparken. Reiseleder.


Valuta: €uro

Utskriftsvennnlig pdf-versjon

 

Ikea og Albinussen-Reiser

Rovdyrsenteret

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.