Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

13. - 22. juli. 10 dager.
Rhin og Moseldalen.
Fra 15 7000,-


Rhin og Moseldalen hører til Tysklands mest besøkte turistmål. En båttur på så vel Rhin som Mosel skal vi foreta på denne reisen, der de berømte vinbyene Trier, Traben - Trarbach og Rüdesheim er hovedattraksjoner.

Rhinen er en av de viktigste elvene i Europa. Den begynner i Sveits og renner siden gjennom,

Liechtenstein, Østerrike, Frankrike, Tyskland og Nederland.
Mosel som renner gjennom Frankrike, Luxembourg og Tyskland. Vanligvis regnes Moseldalen

mellom byene Trier og Koblenz, der elven Mosel renner nede i dalen under det flate slettelandet rundt dalen. Dalsidene er bratte, og her blir temperaturen høy.

Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer.

Slottet Reichsburg ligger over middelalderbyen Cochem på elven Mosel, Tyskland. Foto: Shutterstock

13.7. Bodø – Gardermoen – Oslo
Oppmøte Bodø Lufthavn min. 1 time før flyavgang med Norwegian kl. 07.00, ankomst Gardermoen kl. 08.30. Etter ankomst går vi om bord i bussen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før vi kjører til Hjortneskaien for å gå om bord på MS. Color Fantasy som skal frakte oss til Kiel kl. 14.00. Vi får tildelt våre lugarer og spiser en bedre middag. Kanskje en tur i butikkene, overvære et show eller bare nyte turen i skipets fantastiske omgivelser.

 

14.7. Kiel – Hildesheim

Frokost ombord. I Kiel kjører vi direkte ut på autobanen til Hamburg, her kjørere vi en rundtur, for å se nærmere på byen, vikjører rundt Alstersjøen, Tv tårnet, Reperbahn osv. Ved lunsj tider forlater vi Hamburg og setter kursen mot Hannover og til Hildesheim.
Vi gjør selvsagt stopper underveis!Overnatting med middag på Novotel.

 

15.7. Hildesheim – Rüdesheim

Frokost, avreise. Vi kjører mot Göttingen, deretter på en mindre vei til den idylliske kurbyen Bad Sodern Allendorf, hvor vi gjør en kaffestopp. Deretter mot Frankfurt am Main, før vi tar siste etappe til Rüdesheim, overnatting 3 netter på Central Hotel Ringhotel, middag på hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Traben - Trarbach . Foto: Shutterstock                                                                                                           Drasselgasse, Ründesheim


16. og 17.7. I Rüdesheim

Rüdesheim er den mest berømte vinbyen i hele Tyskland. Drosselgasse er den mest kjente gaten i Rüdesheim, her ligger vinstuene på rekke og rad, med en stemning og atmosfære. Fra sentrum av byen går det en linbane til Niderwald, høyt over vinmarkene til det kjempemessige Germaniamonumentet, herfra er det en fantastisk utsikt over elven Rhin og vinmarkene.
En dag drar vi på båttur, vi kjører også. opp på den kjente Loreleiklippen, mystisk og lokkende gjennom Heines dikt. Det vil bli god tid til shopping og egne aktiviteter. Vi besøker også en vingård, hvor vi får smake eller evt. kjøpe med seg hjem vin fra området.

18.7. Rüdesheim – Traben Trarbach

Frokost, avreise. Tar ferge over Rhinen til Bingen. Kjører til bergverksbyen Idar Oberstein, hvor vi gjør en stopp. Deretter fortsetter ferden på småveier til Moseldalen, og til Traben Trarbach. Overnatting 2 netter med middag på hotel Trabener Hof.

 

19.7. I Moseldalen

Frokost, avreise. Denne dagen tar vi en båttur på Mosel. Vi gjør også et besøk på en vingård i Bernkastel – Keus. Etter det kjører vi til Trier, en av Tysklands eldste byer. Byen ble grunnlagt allerede i år 15 f. kr. Av keiser Augustus, og her finnes tallrike bevis på. Romernes storhetstid. Porta Nigra - den ofte avbildede byporten. Karl Marx er født I Trier. Middag om kvelden.

 

20.7. Traben Trarbach – Celle

Frokost, avreise. Setter kursen nordover, første stopp er Køln, hvor vi får se den mektige Kølnerdomen. Deretter videre nordover, passerer Dortmund, Hannover og til Celle. En idyllisk liten by, kjent for alle bindingsverkshusene, samt slottet. Overnatting m/ middag på Hotel Inter City.

 

21.7. Celle – Kiel

Frokost, avreise. Kjører mot Hamburg, så siste etappe til Kiel. Fergeavgang kl. 1400 med Color Magic, vi får tildelt våre lugarer, spiser middagsbuffet. Restauranter, butikker og dans finnes selvsagt om bord, fint show finnes også.

 

22.7. Oslo – Gardermoen – Bodø

Frokost ombord, ankomst Oslo kl. 10.00. Etter ankomst Oslo, kjører vi en liten rundtur i Oslo. Videre til Gardermoen, for flyavgang kl.17.30, ankomst Bodø 19.00.

 

 

 

Fra kr. 15 700,-

 

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 800,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, båtreise med lugar t/r, flyreise t/r, 7 hotellovernattinger i doble rom, 7 frokost, 7 middag, vinprøving i Bernkastel og Rüdesheim, båttur på Mosel og Rhin. Reiseleder.

NB. Husk gyldig pass.

Valuta: €uro.Utskriftsvennlig pdf-versjon

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.