Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

5. - 11- juli. 7 dager.
Østfold med båttur på Haldenkanalen, «Allsang på grensen» og dagstur til Sverige .
Fra 10 750-


Etter manges ønske besøker vi Østfold. Ligger i ro 6 netter i Fredrikstad, som er Østfolds største by.  Fredrikstad karakteriseres ofte som Norges første by med kvartaler avgrenset av gater anlagt i et regelmessig mønster. Bysamfunnet Fredrikstad og Sarpsborg har ca. 111000 innbyggere.  Elva Glomma og Sarpsfossen, Europas største foss, har vært avgjørende for byens vekst. I 2016 fylte Sarpsborg 1000 år, og byens navn er satt sammen av fossens navn og Borg, som var navnet grunnleggeren kong Olav den hellige brukte i 1016. Borg var Norges hovedstad fra grunnleggelsen til Nidaros (Trondheim) overtok i 1030.  Senere ble fossen grunnlag for Borregaards og Hafslunds sagbruk og fabrikker, og byen ble kjent som en industriby. Da Sarpsborg har offisielt mest registrerte soldager i året, og kalles «Solbyen» Sarpsborg er Østfolds fylkeshovedstad. Vi avlegger også Halden, et besøk og Fredriksten festning.  En dag er satt av for «Harrytur» til Sverige. Vel møtt!!

Svinesund

Halden

5.7. Bodø – Gardermoen – Fredrikstad
Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med Norwegian kl.10.55, ankomst Gardermoen kl. 12.25. Etter ankomst Gardermoen går vi om bord i bussen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før vi kjører til Fredrikstad.  Overnatting med middag på hotell Scandic City.

 

6.-10.7. I Fredrikstad og omegn
Frokost, avreise. Starter med omvisning av byen med lokalguide. Vi får god kjennskap til både Fredrikstad og Sarpsborg. Begge byene har en spennende historie. Under oppholdet i Fredrikstad blir det en dag man kan utforske butikker, kafeer, museer og glasshytta på egen hånd. Vi besøker også nabokommunen Hvaler som ligger like sør for Fredrikstad. Kommunen består av 833 øyer. Den største primærnæringen i kommunen er fiske, og i Utgårdskilen finner vi den største fiskehavnen øst for Lindesnes.  På onsdag får vi overvære «Allsang på grensen» En dag kjører vi til Sverige, besøker Nordby Shoppingsenter, senteret åpnet i 1983, (ca. 100 butikker), og er ett av Sveriges største.  En av dagene kjører vi til Halden og besøker Fredriksten festning, som ligger høyt og dominerende over vakre Halden by, og er et av landets best bevarte festningsanlegg fra 1600-tallet. Vi tar vi en båttur i Haldenkanalen, som er den eldste i Norge, bygget i tiden 1852-1860. Kanalen har 9 sluser, den høyeste er Brekke sluse som er 27 meter. Kanalen 8 mil lang, og den vanligste seilas er fra Tistedal og retur. Denne turen med M/S Brekke tar ca. 3 timer Deretter kjører vi tilbake til hotellet for middag og hygge.

 

11.7. Fredrikstad – Gardermoen – Bodø
Frokost og avreise mot Oslo. I Oslo takker vi for laget til passasjerer som ønsker å gå av her, før vi fortsetter til Gardermoen. Flyavgang med Norwegian til Bodø kl. 14.45, ankomst kl. 16.15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Pris pr. person: Kr. 10 750,-

 

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 2 700,-

 

I PRISEN INNGÅR: Buss og flyreise som beskrevet. 6 hotellovernattinger i doble rom, 6 frokost, 6 middag, bomavgifter. Lokalguide i Fredrikstad/Sarpsborg og Fredriksten festning, båttur på Haldenkanalen. Reiseleder.

 

NB. Allsang på grensen tillegg pris fra kr. 260,- til kr. 315,- 

Utskriftsvennnlig pdf-versjon

 

Fredrikstad

Halden

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.