Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

2. -  13. august. 12 dager.
Milano med Italiensk matkultur og historie i Emilia-romanga

19 500,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            
 Duomo di Milano på torget piazza Duomo, Milano. Foto:  Shutterstock

 

Vi får se og oppleve motebyen Milano, med bl.a. Duomo Milano og operahuset La Scala.

Sør for elven Po i, ligger Emilia-Romagna-regionen. Her er det gode oppvekstvilkårer for

meieriproduksjon, svineavl og mange vingårder i fjellskråningene.
Hvert år produseres rundt ni millioner parma-skinker. Italias mest kjente ost er parmesan, og den lages i et område rundt Mantova. Balsamicoeddik har blitt produsert i området rundt Modena siden 1000-tallet. Under turen i regionen, vil vi få mulighet til å lære om produksjonen av disse matspesialitetene, prøvesmaking, i tillegg vil vi også få smake på viner.
Vi får også få høre og se italiensk kultur i de gamle byene, Bologna, Modena og Parma.

 

 

1.8. Bodø – Umeå

Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 07.00,fra Fauske busstasjon kl. 08.00 og Rognan (Spar) kl. 08.30. Kaffestopp på Nordnes Kro, lunsj på Leon Restaurant i Arjeplog. Videre til Arvidsjaur, Skellefteå, og til Umeå. Overnatting med middag på Clarion Collection Uman Hotell.

 

2.8. Bodø – Gardermoen – Malpensa – Milano

Oppmøte Bodø Lufthavn min. en time før avgang. Flyavgang SAS kl. 14.55, Etter ankomst

Gardermoen, samles vi for videre flyreise til Milano avgang kl. 17.15, ankomst kl. 19.55. Her står vår buss og venter på oss, vi kjører til NH Milano Concordia for overnatting med middag.

 

3.8. I Milano

Frokost, avreise. Vi møter en lokal guide som forteller om byens historie og severdigheter.

Vi får se den berømte operaen La Scala, Duomo Milano, Piazza Duomo og m.m. Byen er også kjent for fotball lagene AC Milan og Inter, stadionet kjent som San Siro. Middag på hotellet.

 

4.8. Milano – Parma

Frokost, avreise. Kjører til Piacenza hvor vi gjør en stopp. Byen er en handelsplass og industrisentrum. Her er to universiteter, Università Cattolica del Sacro Cuore og Politecnico di Milao. Etter besøket, fortsetter vi til vårt hovedmål Parma. Her blir det overnatting 5 netter på Hotel Farnese, med frokost og middag hver dag.

 

5.8. I Parma

Frokost, avreise. Starter dagen med en guide runde. Parma er en gammel by som dateres t il romertiden. Byen har en m usikktradisjon, her virket Verdi, Paganini og Toscanini. Parma er kjent verden over for sine jordbruksprodukter. Mest kjent av dem er parmesanosten og parmaskinken. Ved Piazza di Duomo finner man byens katedral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Piazza Duomo, Parma, Italia. Foto: Shutterstock                                           Parmesanost. Foto: Shutterstock

 

6.8. I Parma

Frokost, avreise. Starter dager med besøk hos en av de kjente produsentene av parmaskinke og ostemeieriet der vi får se hvordan de produserer parmesanost. Og vi får selvfølgelig smake på produktene. Videre kommer vi til Sassuolo som er sentrum for produksjon av keramikk. Her

besøker vi det rikt utsmykkede hertugpalasset.

 

7.8. Parma – Modena

Frokost, avreise. Denne dagen besøker vi Ferrari-museet i Maranello. I byen ligger også siden 1943 fabrikker som produserer Ferrari og Lamborghini. Vi besøker også en vingård, Azienda Carra Viticola Bonfiglio, og der får vi anledning å smake 3 viner deriblant Lambrusco. Middag på hotellet.

 

8.-9.8. Parma – Modena – Bologna – Parma

Frokost, avreise. Kjører til Modena, hvor vi møter en lokal guide som forteller om byens historie og severdigheter. Vi få se den gamle katedralen med det 88 m høye klokketårnet, Ghirlandina, Piazza Grande dominert av Palazzo Communale rådhus. Vi besøker også Bologna. Med en lokal

guide tar vi en spasertur i de historiske delene av byen, Bologna har Europas eldste universitet, Etter turen har vi tid på egenhånd til shopping. Lunsj på La Perla di Lanfranchi, her serveres parmesanskinke/ost, brød, kake og vin. Middag på hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Piazza del Nettuno torg i Bologna, Italien. Foto: Shutterstock                                Modena-katedralen. Foto: Shutterstock

 

10.8. Parma – Dornbin

Frokost, avreise. Turen går forbi byene Milano og Como, derfra inn i Sveits til Lugano hvor vi gjør en stopp. Videre gjennom et fantastisk Sveitsisk alpelandskap mot Bellinzona, den kjente San Bernadino tunnelen til Chur mot Bodensjøen, videre inn i Østerrike. Overnatting med middag på Hotell Vienna House Martinspark.

 

11.8. Dornbin – Kassel

Frokost, avreise. Kjører mot Ulm, videre på motorveien opp til middelalderbyen Rotenburg ob der Tauber, hvor vi gjør en stopp, kanskje et besøk i julebutikken. Videre mot Fulda og til Kassel. Overnatting med middag på Hotel Wyndham Garden.

 

12.8. Kassel – Kiel

Frokost, avreise. Vi kjører nordover mot Hannover, Hamburg, og så til Kiel. Fergeavgang

kl. 18.45 med Stena Line, vi får tildelt våre lugarer, spiser middagsbuffet. Restauranter og butikker finnes om bord, også mulighet til en svingom til musikk fra skipets trubadur.

 

13.8. Gøteborg – Oslo – Gardermoen – Bodø

Frokost ombord, ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører mot norskegrensen, som passeres ved Svinesund. Kaffestopper underveis. Etter ankomst Oslo, kjører vi til Galleriet for å si farvel til de som ønsker å gå av i Oslo. Videre til Gardermoen, fly avgang med Norwegian til Bodø kl. 17.30,

ankomst kl. 19.00.

 

 

 

Pris kr. 19 500,-


ENKELTROMSTILLEGG KR. 5 480,-


I PRISEN INNGÅR:
Bussreise, flyreise som beskrevet, 10 hotell-overnattinger i dobbeltrom, 1 natt lugar båt, 11 frokoster, 1 lunsj, 11 middager, vinprøving. Guiding Milano, Parma, Modena og Bologna. Reiseleder.

For reisende som vil benytte tog, pris på forespørsel! For reisende fra Bardufoss, Evenes, Tromsø, Alta og Kirkenes, pris på forespørsel.

NB. Husk gyldig pass!

Valuta på turen: €uro og SEK.

 

Utskriftsvennlig versjon

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.