Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt    Om oss

 

 


41 ÅR MED OPPLEVELSER OG ERFARING!
Kåre Albinussen startet virksomheten i 1933 med lastebiltransport.
Turkjøring og turbevilgning kom i 1936. En tretonns lastebil av merket «Reo» kjøpt fra A. Fiche i Trondheim, fikk montert kabin på lasteplanet, solid kvalitet også da, den ble bygget av snekker Evenesdal på Rognan. Inne i kabinen var det benker langs veggene med plass til 22 passasjerer.
Utenkelig å tilby våre gjester i dag, men strekningen Rognan – Storjord trengte vel ikke aircondition eller video og flyseter. Gjestene den gang var hornmusikken blant lag og foreninger på tur til Storjord og Vassbotn.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


I 1937 kom ferga mellom Rognan og Langseth, og da ble turkjøringen også utvidet til Bodø. Året 1939 startet med en «ekte buss», en Opel Blitz med plass for 26 passasjerer. Det var straks mere komfort, og turene gikk nå til Trondheim og Sverige over Umbukta. – Dette var begynnelsen på turkjøringen. I krigsårene ble vognparken rekvirert av forsvaret, og virksomheten kunne ikke fortsette så lenge krigen varte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høsten 1945 ble en 1/3 dels buss hentet på Hamarøy, den manglet påbygg, mellomaksling og – girboks, men motoren var der. Den ble bygget om og satt i skikkelig stand, og sommeren 1946 var virksomheten i gang igjen. «Slektsreiser» til Sverige ble en suksess. Foreldre, barn og slektninger var på besøk hos de som var flyktet til Sverige i krigsårene. Det var ikke førsteklasses hoteller i annonsene, men: «Ta gjerne med telt!» Nok en spennende opplevelse på den tid. Utviklingen gikk raskt videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 1952 ble den første Mercedes innkjøpt. En staselig buss med plass for 32 passasjerer. Albinussen Reiser har siden benyttet Mercedes Benz busser, nok et bevis på at for våre gjester er kun det beste godt nok. Antall reisemål økte etter hvert som årene gikk. Danmark i 1963, resten av Europa med Leningrad, Paris i 1974, og Athen i 1995.

I 1982 chartret vi Widerøe’s Dash 7 forruten Bodø – Gardermoen – Gøteborg, som det første busselskapet fra Nord-Norge. Stadig nye reisemål, konkurransedyktige priser, førsteklasses materiell og god service preger dagens virksomhet. I 2016 utvidet vi horisonten over til Amerika, med opphold i  Florida og cruise i Karibia. Nytt av året er tur til Washington og New York.

 
Det er med stolthet vi ønsker deg velkommen til årets turbussprogram, nye reisemål, friske opplevelser. Vi vil gjøre vårt beste for at De skal få en hyggelig tur med gode minner.

Med turhilsen Eva, Knut og Bent-Erik Albinussen!

 

 

Copyright © 2020 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.