24. august  - 27. august. 4 dager.

Vasa med villaavslutning

5050,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasa

Vasa er en vakker by og kommune i landskapet Østerbotten i Finland. Byen har rundt 67 000 innbyggere. Vasa har et stort torg hvor torghandelen var viden berømt. Vasa er en tospråklig kommune

med finsk som majoritetsspråk og svensk som minoritetsspråk. I Vasas omland er svensk majoritetsspråk. Vasa ble grunnlagt i år 1606 av kong Karl IX. På 1700-tallet opplevde byen et sterkt oppsving.

Byen ble herjet av en bybrann i 1852, og ved gjenoppbyggingen ble sentrum flyttet 7 km vest for gamlebyen. Under borgerkrigen i 1918 var Vasa sete for senatet og dermed Finlands faktiske hovedstad.

Vi overnatter på Sokos hotel Royal Vasa, som ligger midt i sentrum.

Vasa benevnes også som Finlands solrikeste by.

 

 

24.8. Bodø – Vasa

Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 07.00 fra Fauske buss stasjon kl. 08.00 og Rog­nan (Spar) kl. 08.30. Kaffestopp på Nord­nes Kro i Saltdal. Videre til Arjeplog, lunsj på Hornavan hotell. Derfra til Arvidsjaur, Skellefteå, Umeå og Holmsund, fergeav­gang med Vasa Ekspress kl. 18.00, over­farten tar 4 timer. Vi spiser middag like  etter avgang. Vel fremme i Vasa, tar vi inn på Sokos Hotel Royal Vaasa.

 

25.8. I Vasa

Frokost på hotellet. Dagen til egen disposi­sjon, men for de som ønsker å være med, så kjører vi en lokal guidet rundtur i Vasa med omegn kl. 15.00. Utenom torghandelen kan vi anbefale besøk på kjøpesentrene som ligger rundt torget. Om interesse, kjører vi litt i utkanten til et stort kjøpesenter­ område. For  museumsinteresserte har Vasa flere museer å by på, bilmuseum, Østerbottens museum som består av kunstsamlinger og et historisk museum. Vi besøker også Muséet Søderfjardens  Meteoria som består av en utstilling som viser meteorittnedslaget i området for 520 millioner år siden. Kvarkens natursenter Terranova er et informasjonssenter, det første og eneste stedet i Finland som er på verdsarvlisten til UNESCO. Middag på hotellet om kvelden. Om interesse, organi­seres det en tur til en restaurant i byen for dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MS Corina med Replot Bru i bakgrunnen. Foto: Bent Albinussen                          Meteornedslag ved Muséet Søderfjardens  Meteoria. Foto: Sundom bygdeförening

 

 

26.8. I Vasa

Frokost på hotellet. Dagen til egen dis­posisjon. Kl. 18.00 samles vi i bussen for å kjøre ut til Bernys Restaurant, restau­ranten ligger ved Replot­broen like nord om Vasa, her spiser vi middag. Kl. 20.30 avgang fra Replot­broen med båten MS CORINA som tar oss med ut i skjærgår­den. Her får vi oppleve avslutningen av sommer sesongen for alle som har «Som­merstuga», noe som markeres med bål, fakler og fyrverkeri. En virkelig flott opp­levelse!! Tilbake på hotellet ca. kl. 22.30.


27.8. Vasa – Bodø

Frokost på hotellet. Avreise, fergeavgang kl. 08.00. Handling i Arvidsjaur på ICA. Vi­dere til Arjeplog hvor vi igjen spiser på ho­tell Hornavan. Ankomst Bodø ca. kl. 23.00.


 

 

Kr. 5 050,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 900,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, ferge, 3 hotellovernattinger i dobbeltrom, 3 frokoster, 3 middager, 2 lunsjer,
by­sightseeing, inngang Søderfjardens Meteoria og båttur med M/S Corina.

Reiseleder.

Valuta: €uro.

 

 

✧✧

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.

KATALOG 2018 (kommer)