23. august  - 04. september. 13 dager.

Paris med Lyon og Barcelona

17 900,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PARIS – den franske hovedstad ved Seinens bredder – er alltid verd en reise, kunstnerkvarteret Montmartre og den strålende hvite Sacre Coeur-kirken med sitt praktfulle utsyn over byen. Byens glitrende midtpunkt er Place de la Concorde og herfra går Champs Elysees opp til Triumfbuen og

Den ukjente Soldats grav. Louvre med en av verdens mest berømte kunstsamlinger, eller også det  hypermoderne kultursentrum Pompidou. For at man skal få tid på seg til å oppleve dette

har vi lagt hele 4 overnattinger i Paris, slik at man får 3 hele dager til rådighet.


Vi besøker også Frankrikes nest største by LYON – med sine ca. 1,7 mill. innbyggere. Elvene Rhône og Saône møtes sør for bydelen Presqu'île, Lyons historiske sentrum. Dette området er med sine

mange historiske bygninger og anlegg oppført på UNESCOs verdensarvliste.


BARCELONA – er hovedstaden i Catalonia, med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona også Spanias nest største by etter Madrid. Barcelona er et viktig økonomisk sentrum, og en av

Europas viktigste havnebyer. Den har en rik kulturarv som står på UNESCOs verdensarvliste.

Velkommen til noen spennende dager!

 

 

 


23.8. Bodø – Gardermoen – Oslo
Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med Norwegian kl. 07.00, ankomst Gardermoen kl. 08.30. Etter an­komst Gardermoen går vi om bord i bus­sen, som kjører inn til Oslo. Tar en liten rundtur i Oslo før vi kjører til Hjortneskaien for å gå om bord på MS Color Magic som skal frakte oss til Kiel kl. 14.00. Vi får tildelt våre lugarer og spiser en bedre middag. Kanskje en tur i butikkene, eller bare nyter turen i skipets fantastiske omgivelser.


24.8. Kiel – Eindhoven

Frokost om bord. I Kiel kjører vi direkte ut på motorveien mot Hamburg, gjennom Elbetunellen. Vi passerer Bremen, Osna­bruck, passerer den Hollandske grensen. Videre mot Hengelo, Arnhem og til Eind­hoven, hvor vi overnatter og spiser middag på Pullman Eindhoven Cocagne hotel.


25.8. Eindhoven – Paris

Frokost. Kjører til Brüssel hvor vi får tid til å se det berømte torget «Grand Place» og byens kjæledegge «Manneken Pis». Vi fortsetter til reisens mål Paris, og tar inn på hotell Ibis Berthier Place de Clichy.  Hotellet har en bra beliggenhet i den  glitrende byen. Rommene på hotellet er kanskje litt små, men det er typisk for den, fleste turistklasse hotell i Paris. Middag.
Louvre - Paris. Foto: Shutterstock                                                        Versailles. Foto: Shutterstock


26.8 - 28.8. I Paris

Frokost. Starter dagen med en lokal gui­de som er med oss på en 3 timers guidet  runde. Vi kjører langs de berømte bou­levarder og ser på historiske plasser, Champs Elyses, Triumfbuen, Place de la Concorde, Notre Dame, Invalide domen, Eiffeltårnet og mye mer. En formiddag drar vi ut til slottet Versailles hvor solkongen Ludvig den 14, regjerte. En kveld drar vi til kunstnerstrøket «Montmartre», med mid­dag og underholdning på restaurant La Bonne Franquette. Om interesse arrange­rer vi et besøk til Moulin Rouge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Triumphbuen, Paris.                                                                                                                                          Bartholdi fontenen - Lyon. Foto: Shutterstock
 

29.8. Paris – Lyon

Au revoir Paris. Vi forlater den glitrende ho­vedstaden og kjører sørover mot Auxerre og videre ned til Beaune, her besøker vi en vinbonde for prøvesmaking. Deretter ned til Lyon. Overnatting med middag, 3 netter Novotel Lyon Gerland.

31.8. I Lyon

Frokost. Starter dagen med en guidet rund­tur i den historiske gamle byen. Vi besøker bl.a. Katedralen i Lyon, en middelalderkirke med arkitektoniske elementer av det 13., 14. og 15. århundret, den er byens hovedkirke og bispesete. Vi besøker også en vinbonde under oppholdet. Tid på egenhånd blir det også. Middag om kvelden.

1.9. Lyon – Barcelona

Frokost avreise. Videre sørover. Passerer Valence og ned til Pont du Gard, (Broen over Gard­elven) som ble bygd av romerne,  ferdigstilt i år 18 f.Kr. Etter vårt besøk, fort­setter ferden videre forbi Nimes, Montpel­lier, Girona og ned til Barcelona. Overnat­ting med middag, 3 netter Hotel Pere IV.

 

2.9 - 3.9. I Barcelona

Frokost. Vi har hele 2 dager på å utforske byen. Starter dagen med en 3 timers guidet tur i den sentrale delen av byen. Catalunya er det naturlige midtpunktet i Barcelona, her møtes mange av byens viktigste  gater. Den aller mest kjente av dem La  Rambla, går nedover mot havna til Columbus­ monumentet. La Rambla har alltid et yrende folkeliv, og masser av gateartister, kunst­nere samt et godt utvalg restauranter og butikker. Langs la Rambla er det flere kjente severdigheter, slik som drikkefontenen Font de Canaletes, og teateret Liceu. Alle kjen­ner til den kjente katedralen Sagrada Fami­lia, som ble påbegynt i 1882, og som ennå ikke er ferdig, planlagt å stå ferdig i 2026. Dag to besøker vi den kjente vinprodusen­ten Torres og Fjellandsbyen Montserrat, her ligger et benediktiner kloster med hel­ligdommen Jomfru av Montserrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa Battlo, Barcelona                                                       La Sagrada Familia. Foto: Shutterstock      Park Güell - Barcelona. Foto: Shutterstock

 


4.9. Barcelona – Gardermoen – Bodø
Frokost. Kjører til flyplassen i Barcelona El Prat. Avreise Barcelona m/Norwegian kl. 13.05, ankomst Gardermoen kl. 16.30. Videre nordover m/Norwegian til Bodø kl. 17.45, ankomst kl. 19.15.

 
Kr. 17 900,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 5 700,-

I PRISEN INNGÅR: Flyreise, bussreise, båtreise m/lugar, 11 hotellovernattinger i doble rom, 12 frokoster, 12 middager, båttur på Seinen, guiding Paris, Versailles, Lyon og Barcelona, utflukt til Monserrat.
Vinsmaking TorresBodega, Beaune og i Lyon­området.

Reiseleder.


Arrangement i Paris om interesse (Tillegg). Moulin Rouge/Lido ca. Kr. 1000,­

Ved besøk, antrekk: Det er ikke dress­ eller slipstvang. Men du må kle deg pent. Olabukser, kortbukser, joggesko og joggedress er ikke tillatt.

 

For reisende som vil benytte fly fra Bardufoss, Evenes, Tromsø, Alta og Kirkenes, pris på forespørsel. NB!

Husk Gyldig pass.

Valuta €URO.


NB! Bestillingsfrist for denne reisen 22. juli!

 

Eindhoven: ­ www.accorhotels.com/5374
Paris: ­ www.accorhotels.com/2189
Lyon: ­ www.accorhotels.com/0736
Barcelona: ­ http://www.hotelpereiv.com/en
http://next.paris.fr/english

http://www.ibis.com/gb/hotel-2189-ibis-paris-17-clichy-batignolles-ex-berthier/index.shtml

www.clubtorres.com

 

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.

KATALOG 2018 (kommer)