21. september - 01. oktober. 11dager.

Lisboa - Porto og bilbao

17 900,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisboa. Foto: Shutterstock

 

LISBOA - er hovedstad og største by i Portugal. Byen ligger idyllisk til ved nordbredden av elva Tejo,

som renner ut i Atlanterhavet. Byen har en vakker beliggenhet, og klimaet er mildt og maritimt.

Storby-kommunen Lisboa har 600 000 innbyggere, mens over 3 millioner mennesker er bosatt i bybebyggelse i og rundt den sentrale bykjernen. Lisboa ble gjort til hovedstad i Portugal i 1255.

Universitetet ble opprettet i 1290 som ett av første i Europa. Lisboa er Europas største havneby.


PORTO - er den nest største byen i Portugal på rundt 1,4 millioner etter Lisboa, og en av de største sentrene i sørvestlige Europa. Byen ligger nord i landet, ved utløpet til elva Douro. Porto er en av de eldste byer i Europa og dens historiske sentrum, Ribeira, kom med på UNESCOs Verdensarvliste i 1996 . Porto er en havneby  med mye sjøfart og industrier I 2001 var Porto «Europas kulturhovedstad» sammen med den

nederlandske byen Rotterdam. Byens stolthet på sportsområdet er fotballklubben FC Porto.


BILBAO - er en by i Biscayabukten i Nord-Spania. Byen er en viktig havneby med skipsverft,

handel og jernindustri. Bilbao har universitet og et Guggenheim-museum, og sentrum for Baskerland. Innbyggertall er ca. 400 000. Baskerland med ca. 3. mil. innbyggere er et historisk område

som består av syv provinser fordelt mellom Spania og Frankrike.

 

 

 

21.9. Bodø – Gardermoen – Lisboa
Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med SAS kl. 07.00. På Gar­dermoen samles vi for videre flyreise til Frankfurt med Lufthansa kl. 09.50, ankomst Frankfurt kl. 12.00. Videre fra Frankfurt  kl. 13.15, ankomst Lisboa kl. 15.15. Her står vår buss og venter på oss. Kjører til Novo­tel Lisboa, for overnatting og middag.


22.9. I Lisboa

Frokost, avreise. Starter dagen med en 3 timers rundtur med lokal guide. Ettermid­dagen til egen disposisjon. Middag på re­staurant i byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisboa. Foto: Shutterstock.


23.9. I Lisboa

Frokost, avreise. Heldagsutflukt til Sintra, som er en by og kommune i Portugal, den er kjent for sin romantiske arkitektur, og er et populært turistmål. Den står også på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker også kystbyen Cascais, ca. 210 tusen innbyg­gere. som ligger 30 km vest for Lisboa. Det er en forstad til den portugisiske hoved­staden og en av de rikeste kommunene i Portugal. Den tidligere fiskerlandsbyen ble kjent som et feriested for Portugals kon­gefamilien i slutten av det 19. århundre og begynnelsen av det 20. Vi besøker også Cabo da Rocca, som danner den vestlig­ste omfanget av fastlands­Portugal og det kontinentale Europa. Klippen er i den portugisiske kommunen Sintra, nær Azóia, i den sørøstlige delen bydel i Lisboa, dan­ner den vestligste omfanget av Serra de Sintra. Middag på hotellet.


24.9. Lisboa – Porto

Frokost, avreise. Kjører nordover langs  Atlanterhavet, gjør et opphold i byen Coimbra, her får vi en rundtur i byen med en lokal guide. Byen ligger sentralt til ved elven Mondego, og er hovedsete for dis­triktet Coimbra. Byen er regnet som Portu­gals tredje viktigste by, med en befolkning på nærmere 150 000 innbyggere. Univer­sitet i Coimbra ble opprettet i 1290, og er dermed et av Europas eldste. Fortsetter ferden til Porto. Overnatting 3 netter med middag på Novotel Porto Gaia.


25.–26.9. I Porto

Frokost, avreise. Starter dagen med en rundtur med lokal guide. Ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på en restaurant i byen, inkl Fadoshow. Musikkformen fado har blitt en del av portugisisk kultur og er i dag et nasjonssymbol, Under oppholdet i Porto, får vi også med en båttur på Douro elven, inkl. lunsj. Tid for handling blir det også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porto. Foto: Shutterstock                                                                                                                          La Coruna. Foto: Shutterstock

 


27.9. Porto – La Coruna

Frokost, avreise. Kjører nordover langs At­lanterhavet, passerer byen Braga, videre mot den Portugisiske/Spanske grensen, som er elven Mino. Deretter til Santiago de Compostella, her får vi en rundtur med en lokal guide i byen. Deretter til La Coruna, overnatting med middag på Eurostars Ciu­dad de La Coruna.


28.9. La Coruna – Bilbao

Frokost, avreise. Kjører østover langs Bis­caya bukten, passerer byen Gijon, fortset­ter videre til Bilbao, overnatting 3 netter med middag på Hotel Hesperia Zubialde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilbao. Foto: Shutterstock                                                                                                                   Guggenheim museet, Bilbao. Foto: Shutterstock

 

29.–30.9. I Bilbao

Frokost, avreise. Starter dagen med en 3 timer rundtur og besøk på Guggenheim museet. Bygningen er i stor grad dekket av titan, glass og ulike stein typer, samt vann som utgjør viktige elementer i anlegget. Et­termiddagen til egen fritid. En kveld spiser vi middag på en restaurant i byen. Vi besøker også en vinbonde, for vinsmaking på Bode­ga Talleri. Reiseleder kommer med forslag og vil hjelpe til om det er noen ønsker. Vi besøker også byen San Sebastian, en idyl­lisk havneby som er et av Baskerlands frem­ste turistmål. Byen er som de fleste kystbyer preget av fiske og pittoreske havne kvarter, men der fiskebodene lå før, finnes i dag eks­klusive fisk­ og skalldyr restauranter. Byens sentrale  deler og strandpromenader går i viktoriansk arkitektur – byen var rundt for­rige århundre skiftet en stor turistby for den spanske kongefamilien og adelskapet.


1.10. Bilbao – München – Gardermoen – Bodø.

Frokost, avreise. Kjører til flyplassen Bil­bao Airport. Avgang med Lufthansa kl. 11.30, ankomst München kl. 13.40. Videre fra München kl. 15.45, ankomst Garder­moen 17.50. Videre med SAS nordover til Bodø kl. 18.55, ankomst Bodø kl. 20.20.

 

 

 

 


Kr. 17 900,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 950,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, flyreise som beskrevet, 10 hotellovernattinger i dobbeltrom, 10 frokoster, 10 middager, båttur inkl. 1 lunsj. Fado show, inngang Guggenheim museet,  2 besøk Bodega vinsmaking.

Lokalguide i Lisboa, Porto, Santiago de Compostella og Bilbao.
Inngang Guggenheim museet. Utflukter som beskrevet.

 

Reiseleder.

 

For reisende fra, Evenes, Tromsø, Bardufoss, Alta og Kirkenes, pris på forespørsel!

 

NB! Husk gyldig pass!


Valuta: €uro.


NB! Bestillingsfrist for denne reisen 20. august!

 

Lisboa: ­http://www.accorhotels.com/gb/hotel-0784-novotel-lisboa/index.shtml

Porto: ­ www.accorhotels.com/1050

La Coruna: ­ www.eurostarsciudaddelacoruna.com
Bilbao: ­ www.nh­hotels.com/hotel/hesperia­zubialde

 

 

 

 

 

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.

KATALOG 2018 (kommer)