15. august - 22. august. 8 dager.

SKIEN, RJUKAN, NOTODDEN OG KONGSBERG MED TELEMARKSKANALEN

11 475,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamle Vemork kraftstasjon. Foto: Mediaateam

 

Byene PORSGRUNN og SKIEN har for lengst grodd sammen. Her ligger også mye av Telemark fylkes industri. På vår tur skal vi bo på ærverdige Thon Høyers hotel som ligger i gangavstand fra Telemarkkanalen.

Henrik Ibsens fødeby er en av Norges eldste, og tettstedet ble til rundt år 1000.


RJUKAN har fått sitt navn etter Rjukanfossen vest for byen. Byen er på UNESCOs verdensarvliste,

og ble opprettet for å verne industrilandskapet rundt Rjukan og Notodden.


NOTODDEN utviklet seg til et kommunikasjonssentrum for Aust-Telemark etter at veien til Kongsberg ble åpnet og åpningen av Telemarkskanalen i 1861. Papp- og papirproduksjonen som startet opp på slutten av 1800-tallet skapte arbeidsplasser og stedet vokste.


KONGSBERG er med sine sølvgruver, og en fortid som landets største bergverkssamfunn, Norges eldste industriby. En spennende by å bli bedre kjent med.

Underveis skal vi stoppe på flere severdige steder.

 

 

 

 

15.8. Bodø – Gardermoen – Skien
Oppmøte på Bodø flyplass senest 1 time før flyavgang kl 07.00. Ankomst Garder­moen kl. 08.30 Her står vår buss og sjåfør og venter. Vi kjørere inn mot Oslo, og med noen små stopp underveis, kommer vi til Skien og ærverdige Thon Høyers hotel. Her skal vi bo i to netter med frokost og middag på hotellet.


16.8. I Skien

Vi spiser en god frokost før vi gjør oss kjent med byen og omegn sammen med en lokal guide. Skien og Porsgrunn blir betraktet som landets 7 største tettsted, og vi får ta del i noe av byens historie. Tid til egen dis­posisjon før vi møtes til middag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fra Brekkeparken. Foto: VisitGrenland                                                                                              Henrik Ibsen Museum. Foto: VisitGrenland


17.8. Skien – Rjukan

Etter frokost samles vi i bussen og kjører til Ulefoss. Her går vi ombord i en av de gamle båtene som tar oss med på en vel to timers tur opp Telemarkskanalen til Lunde. En flott opplevelse å reise en strekning på denne eventyrlige vannveien. På Lunde står vår buss, og vi fortsetter  reisen mot Gvarv, som er regnet som Norges frukt­hovedstad. Deretter videre til Bø og Sel­jord. Seljord ligger ved Seljordsvannet. Neste stopp er Morgedal. Bygda er kjent som skisportens vugge, der den moderne skisportens far Sondre Norheim ble født. Vi besøker Norsk Ski eventyr, skimuseet i Morgedal og får med oss et multimedia­show. Turen fortsetter så mot Vinje. Her ble forfatteren Aasmund Olavsson Vinje født. Deretter kjører vi mot Rauland, et populært feriested både sommer og vin­ter. Ut på dagen kommer vi fram til Rjukan. Her skal vi bo på Gaustablikk hotell i tre netter med frokost og middag på hotellet hver dag.

18.8. Rjukan

I dag starter vi dagen sammen med en  lokal guide. Rjukan er på Unescos verdens­arvliste, og vi får en interessant rundtur, før vi besøker Norsk Industriarbeidermuseum i gamle Vemork kraftstasjon. Ettermiddagen til egen disposisjon. Hotellet har innendørs svømmebasseng, boblebad, dampbad og badstue. I området er det fine turstier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fra Vemork. Foto: Mediaateam                                                 Minnestein Vemork. Foto: Ian Brodie                                         Vemork Kraftstasjon

 

19.8. Rjukan

Etter en trivelig formiddag, tar vi turen opp til Gaustadtoppen med Gaustadbanen. Vi kommer opp i 1800­meters høyde. Her kan man på en klar dag se ut over 1/6 av  Norge. Gaustatoppen Turisthytte ligger på 1883 moh. Her er det mulig å kjøpe kaffe, vafler og smørbrød.


20.8. Rjukan – Notodden – Kongsberg
Frokost før vi sjekker ut av hotellet og fort­setter vår reise. Vi gjør først en stopp ved Heddal stavkirke, Norges største. Deretter fortsetter vi til Notodden, og gjør oss kjent med bakgrunnen for industrieventyret her. Også Notodden er på Unescos verdens­arvliste. Ferden går videre til Kongsberg. Vi stopper først ved Kongens Gruve, før vi fortsetter til Quality hotel Kongsberg. Mid­dag på hotellet om kvelden.

 

21.8. Kongsberg

I dag skal vi gjøre oss kjent med Kongsberg og byens spennende historie sammen med lokal guide. Deretter besøker vi noen av byens museum. Her finner vi blant annet Kongsberg skimuseum, Norsk bergverks­museum og Kongsberg Våpenfabrikks mu­seum. Ettermiddagen til egen disposisjon, før vi møtes til middag.


22.8. Kongsberg – Gardermoen – Bodø
I dag starter vi fra hotellet etter frokost og kjører først mot Åmot. Her tar vi en avstik­ker til Blaafarveverket. Dette var midt på 1800-­tallet Norges største industribedrift og dekket 80 % av verdensmarkedet for blåfarve. Deretter fortsetter vi langs Tyri­fjorden forbi Hønefoss og til Hadeland glassverk. Her gjør vi en god stopp med  mulighet for shopping og lunch (inngår). Deretter kjører vi til Gardermoen. Flyavgang til Bodø kl. 17.45. Ankomst Bodø kl. 19.15.

 

 

 

 

Kr. 11 475,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 250,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise og fly som beskrevet. 7 overnattinger i doble rom, 7 frokoster, 7 middager, 1 lunch, Inngang til Norsk Skieventyr, Morgedal, inngang Norsk Industriarbeidermuseum, Vemork, billett til Gaustabanen t/r, .billett til museer på Kongsberg.

Lokalguide i Skien, på Rjukan og på Kongsberg.

Reiseleder

 

 

 

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.

KATALOG 2018 (kommer)