Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt   Katalog2019   Om oss

15. - 22. juli. 8 dager.
Bergen - Stavanger med Flor og Fjære og Grimstad
13 650,-


BERGEN – omgitt av «De syv fjell», og omtalt som «Vestlandets hovedstad». Etter tradisjonen ble Bergen grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 med navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene». Bergen har i hele sin historie vært en ledende internasjonal handels- og sjøfartsby, og var Norges hovedstad. Bergen ble sete for Gulatinget fra år 1300. Bergen var Nordens største by frem til 1600-tallet og Norges største by til innpå 1830-tallet, og har siden vært Norges nest største by. Bergen kommune passerte 278 tusen innbyggere.


STAVANGER – er Norges fjerde største bykommune med nesten 133000 innbyggere, og Norges tettest befolkede kommune. Byen har i mange år vært sentrum for oljeindustrien i og en av Europas energi hovedstad. Nordens største oljeselskap Equinor, har sitt hovedkontor her. Under vårt opphold i oljebyen besøker vi «Flor & Fjære» som er en opplevelse av de sjeldne- Det finnes ikke et tilsvarende konsept noe annet sted i verden!

På vår tur har vi valgt å bo 2 netter i den Sørlandske perlen Grimstad. Byen er som kjent er en kystkommune i Aust-Agder fylke, og fikk bystatus i 1816.Her bor det ca. 22 tusen innbyggere.

 

Flor og Fjære. Stavanger.

15.7. Bodø – Gardermoen - Bergen

Oppmøte på Bodø flyplass senest en time før avgang med Norwegian kl. 1055 ankomst Gardermoen kl. 1320, videre til Bergen kl.1320, og vi lander kl. 1415. Her står vår buss og sjåfør og venter. Vi kjører inn til Bergen og til Thon hotell Orion, overnatting med middag. Hvis været tillater det, kan vi ta en tur med Fløibanen om kvelden, eller en spasertur langs vågen.


16.7. I Bergen

Vi møter vår lokale guide etter frokost, og blir med på en guidet rundtur i Bergen.

Vi blir kjent med byens interessante historie og få god kjennskap til byen. Ettermiddagen til fri disposisjon. Middag på hotellet.

 

17.7. Bergen – Haugesund- Stavanger

I dag kjører vi sørover E 39, og reiser med ferge fra Halhjem til Sandvikvåg. Deretter krysser vi Bømlefjorden i en lang tunnel, før vi fortsetter til Haugesund. Her gjør vi en stopp ved Haraldshaugen, før vi fortsetter til Avaldsnes. Avaldsnes er Norges eldste kongesete, og vi besøker Norvegen historiesenter. Deretter kjører vi til Visnes. Her var en egen gruveby med kobbergruve fra 1865. Gruvedrifta ble avslutta i 1972. Kobberverket på Visnes var på slutten av

1800-tallet en av Nord-Europas største arbeidsplasser med omkring 1000 arbeidere. Dette er et fint sted å få med seg på reisen. Vi fortsetter videre til Stavanger og vårt Scandic City hotell der vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet.

 

 

Norsk oljemuseum - Stavanger.
Foto: Espen Grønli

Sverdene i Hafrsfjord

Lindesnes fyr


18.7. I Stavanger, Lysefjorden

Vår lokale guide møter oss etter frokost, og vi får en interessant guidet tur der vi besøker Hafrsfjord og Gamle Stavanger og ellers en del av byens attraksjoner. Kl. 14:00 reiser vi på båtcruise til Lysefjorden. Cruiset er på 3 timer, og vi får bl.a. se Preikestolen, en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Vi møtes til middag på hotellet.


19.7. Stavanger, Flor & Fjære

Etter frokost har vi formiddagen til egen disposisjon. Stavanger er en hyggelig kafe og shoppingby. Her er også mange interessante museer man kan besøke. Kl.1700 drar vi med båt fra Skagenkaia til «Flor & Fjære». Vi får en guidet omvisning blant palmer, karibiske strender og et blomsterflor som er imponerende. Dagens middag spiser vi her ute, før vi reiser tilbake til Stavanger.

20.7. Stavanger – Grimstad

Reisen fortsetter etter frokost, og vi kjører gjennom Sandnes og videre på E 39. Vi svinger av på vei 501, og gjør en stopp i Jøssingfjorden. Her startet de første krigshandlinger på norsk jord under 2 verdenskrig. Reisen går så videre til Lindesnes og til Grimstad. Overnatting med middag på Scandic hotell Grimstad.


21.7. I Grimstad

I dag skal vi bli bedre kjent med denne byen som er registrert på en liste over bymiljøer som har nasjonalt kulturhistorisk verneinteresse. Byen har en spennende historie som vi får informasjon om. Tid på egen hånd, før vi møtes til middag på kvelden.

22.7. Grimstad – Gardermoen – Bodø

Frokost, avreise. Kjører E 18, og tar små stopp underveis. En liten stopp i Oslo for å sette av passasjerer som ønsker å gå av, eller som har bestilt tog nordover, fortsetter til Gardermoen. Flyavgang til Bodø kl. 17:30 ankomst kl. 19:00.

 

 


Kr. 13 500,-


ENKELTROMSPRIS Kr. 3 300,-

I PRISEN INNGÅR: Buss og flyreise som beskrevet. 7 hotellovernattinger i doble rom, 7 frokost, 7 middag, besøk på Flor&Fjære, ferger, veiavgifter. Båtcruise Lysefjorden, inngang Norvegen. Lokalguide i Bergen, Stavanger og Grimstad. Reiseleder.

Utskriftsvennlig versjon

 

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.