11. - 21. september. 11dager.

Barcelona - Madrid - Gibraltar -  Lisboa

17 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parken Pleasant Retreat - Madrid. Foto: Tatiana Popova

 

 

BARCELONA - er hovedstaden i Catalonia og ligger ved Middelhavskysten. Med sine

1,6 millioner innbyggere er Barcelona Spanias nest største by. Barcelona er en av Europas

viktigste havnebyer. Byen er et populært turistmål men sitt attraktive kulturliv.


MADRID - er hovedstaden og den største byen og har over 3,3 mil. innbyggere. Madrid regnes som et senter for handel og kultur for hele den spansktalende verden. Dette har medført stor innvandring fra Latin-Amerika og Afrika. Etterkrigstiden har vært en ekspansiv periode for byen, særlig etter at Spania i 1986 ble medlem av EU.


GIBRALTAR - er siden 1713 et britisk oversjøisk område og ble i 1830 en britisk kronkoloni. Området ligger i Sørvest-Europa, nærmere bestemt på Den iberiske halvøys sørkyst, strategisk plassert ved Gibraltarstredet som for-binder Atlanterhavet og Middelhavet. Gibraltar er i dag det eneste stedet i Europa hvor det lever aper i vill tilstand.


LISBOA - er hovedstad og den største byen i Portugal. Med forsteder har byen ca. 2 mil innbyggere og

er Portugals økonomiske og kulturelle sentrum. Byen ligger idyllisk til ved nord bredden av elva Tejo,

omtrent 15 kilometer fra munningen der Tejo renner ut i Atlanterhavet.

Byen har en vakker beliggenhet, og klimaet er mildt og maritimt.

 

 

 

 

 

11.9. Bodø – Gardermoen – Barcelona
Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før flyavgang med SAS kl. 10.30. På Garder moen samles vi for videre flyreise til Barcelona kl. 13.45. ankomst Barcelona kl. 17.10. Her står vår buss og venter på oss. Kjører til Ayre Hote Caspe, for over­natting og middag.


12.9. I Barcelona

Frokost, avreise. Starter dagen med en 3 timers guidet tur i den sentrale delen av byen. Catalunya er det naturlige midt­punktet i Barcelona her møtes mange av byens viktigste gater. Den aller mest  kjente av dem, La Rambla, går nedover mot havna til Columbus­monumentet. Her  er alltid et yrende folkeliv, og masser av gateartister, kunstnere samt et godt utvalg restauranter og butikker. Langs la Rambla er det flere kjente severdigheter, slik som drikkefontenen Font de Canaletes, og tea­teret Liceu. Alle kjenner til den kjente kate­dralen Sagrada Familia, som ble påbegynt i 1882, og er ennå ikke ferdig, planlagt å stå ferdig 2016. Middag på hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Casa Batllo - Barcelona. Foto: Shutterstock                                                                                La Sagrida Familia - Barcelona. Foto: Shutterstock

 


13.9. Barcelona – Madrid

Frokost, avreise. Kjører til Zaragoza, her gjør vi en lunsj stopp. En vakker by, her anbefa­les et besøk i basilikaen. Fortsetter videre mot Madrid i et flott og varierende terreng. Overnatting tre netter på hotell på Hotel Courtyard Madrid Princesa med middag.


14.9. I Madrid

Frokost, avreise. Starter dagen med en 3 timers rundtur med lokal guide. Byen er velregulert og vakker, uten å ha den gla­mour som Barcelona har. Byen er spekket med museer, parker og et yrende kafé­, restaurant­ og natteliv. Madrid har også mange klostre og mer enn 100 flotte kirke­bygg. Blant dem finner man San Isidro el Real fra midten av 1600­tallet, og San Francisco el Grande fra rundt 1780.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaza Major, Madrid. Foto: Shutterstock                                                                             Templo Debod Comunidad de Madrid. Foto: Shutterstock

 

 

15.9. Utflukt til Toledo

Frokost, avreise. Kjører sørover til Toledo, byen er hovedstedet i provinsen Toledo, og i 1986 ble byen satt opp på UNESCOs liste over verdensarven for sin omfattende og storslåtte kulturelle historie som en av det spanske rikets tidligere hovedsteder og tar årlig i mot tusener av besøkende turister. I middelalderen var byen kjent for sine flinke kniv­ og sverdsmeder som brukte damascenerstål i klingene. Meto­den ga våpen og redskaper som tålte mye bruk uten å knekke og beholdt skarpheten lenge. Tilbake til Madrid og vårt hotel. Et­termiddagen til egen disposisjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toledo. Foto: Albinussen-Reiser.                                                                                                        Gibraltar. Foto: Benny Marty/Shutterstock

16.9. Madrid – Gibraltar

Frokost, avreise. Kjører sørover på vei nr. E5, ned til Linares. Derfra videre ned mot Gra­nada, Malaga og til La Linea. Overnatting med middag 2 netter på Hotell AC La Linea.


17.9. I Gibraltar (La Linea)

Frokost, avreise. Starter dagen med en omvisning. Gibraltarstredet hindrer delvis gjennomstrømning av havvann mellom Middelhavet og Atlanterhavet. I tidligere geologiske perioder var Middelhavet helt avstengt og havvannet dampet inn akku­rat som i Dødehavet. Gibraltar er i dag det eneste stedet i Europa hvor det lever aper i vill tilstand. Ettermiddagen til egen dispo­sisjon. Middag om kvelden.

 

18.9. Gibraltar (La Linea) – Lisboa
Frokost, avreise. Kjører nordover, passe­rer Sevilla, som er en by med ca. 700 000 innbyggere. Byen er hovedstad i den au­tonome regionen Andalucía og i provinsen Sevilla. Videre til Lisboa, overnatting med middag på Novotel Lisboa i 3 netter.


19.–20.9. I Lisboa

Starter med en rundtur i byen. I de gamle bydelene kan vi oppleve en tidløs skjønn­het i husenes håndmalte murvegger, jern­smidde balkongrekkverk. Langs parade­gaten «Avenida da Liberdade», som er kjent for motebutikkene, moderne konto­rer, kino og banker, møter vi som kontrast det moderne Lisboa. Lisboa er en av Euro­pas eldste byer og ble grunnlagt i ca.1200 f.Kr. Fra slottet «Castelo de Sao Jorge» i Alfama har vi en fin utsikt over hele Lisboa. gjennomført i 1974. Ved elva Tejos utløp ligger bydelen Belem med mange store mektige byggverk. To av de fineste eks­emplene er Jeronimoklostret og forsvars­ tårnet Torre de Belem. Belem er en trive­lig bydel med mange museer og et havne område med kaféer og en strandprome­nade. Handletilbudet i Lisboa er stort, med alt fra elegante butikker og moderne gallerier til loppemarked. Sølv arbeid, krystall, porselen, lær, sko, vakre brode­rier og keramikk er populære suvenirer. Portugals nasjonalrett er «Kabeljo», som består av tørket torsk og serveres med olivenolje, hvitløk og rykende fersk mais­brød. Anbefales å prøve! Middag på ho­tellet, en kveld spiser vi middag på byen med Fado show.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisboa. Foto: Shutterstock

 


21.9. Lisboa – Gardermoen – Bodø
Frokost, avreise. Kjører til flyplassen «Lis­bon Airport», også kjent som Lisbon Portela Airport. Avgang med TAP Portugal kl. 07.00, (Transportes Aéreos Portugueses) ankomst Gardermoen kl. 12.00. Videre med SAS kl. 13.05 nordover til Bodø, ankomst 15.40.

 

 

 

 

 

Kr 17 000,-

ENKELTROMSTILLEGG kr. 4 700,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, flyreise som beskrevet, 10 hotellovernattinger i dobbeltrom, 10 frokoster, 10 middager 1 lunsj. Lokalguide i Barcelona, Madrid og Lisboa.
Utflukter som beskrevet.
Reiseleder.

For reisende fra, Evenes, Tromsø, Bardufoss, Alta og Kirkenes, pris på forespørsel!

 

NB! Husk gyldig pass!

Valuta: €uro.

NB! Bestillingsfrist for reisen 10. august!

 

www.eurostarscristalpalace.com
www.hotelesporcel.com

https://zenithoteles.com/en
www.londrahotelsanremo.it

 

 

 

 

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2017 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.