11. august - 18. august. 8 dager.

STAVANGER MED FLOR & FJÆRE OG KRISTIANSAND

12 200,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAVANGER er Norges fjerde største bykommune med nesten 133 000 innbyggere, og Norges

tettest befolkede kommune. Byen har i mange år vært sentrum for oljeindustrien i Norge og en av

Europas energi hovedstad. Nordens største oljeselskap Statoil, har sitt hovedkontor her. Under vårt opphold i  oljebyen besøker vi «FLOR & FJÆRE» som er en opplevelse av de sjeldne. Det finnes ikke et tilsvarende kon-sept noe annet sted i verden! Fra vi drar fra Skagenkaien i Stavanger til vi er tilbake igjen, går det fem timer.


Turen går videre til KRISTIANSAND, Sørlandets hovedstad. Byen har vel 60 000 innbyggere. Byen er oppkalt etter sin grunnlegger Christian IV som grunnla byen i 1641. Byen ble grunnlagt som en typisk renessanse by, preget av orden, symmetri og harmoni. Byen er spesiell med sine 54 rektangulære kvartaler og like brede gater. Omgitt av vann på 3 kanter og bymarka Baneheia i nord vest, utgjør den historiske byen ca. 1x1 km2. Kvadraturen er intakt, og regnes som en av de best bevarte renessansebyene i Europa.

 

 

 

 

11.8. Bodø – Gardermoen – Bergen
Oppmøte på Bodø flyplass seneste en time før avgang med Norwegian kl. 07.00 ankomst Gardermoen kl. 08.30, videre til Bergen kl. 10.40, og vi lander kl. 11.35. Her står vår buss og sjåfør og venter. Vi kjører inn til Bergen og til Quality Hotel Augustin, overnatting med middag. Hvis været tilla­ter det, kan vi ta en tur med Fløibanen om kvelden, eller en spasertur langs vågen.


12.8. I Bergen – Stavanger

Etter frokost kjører vi en tur med lokal­guide. Vi får blant annet se Grieghallen, Bryggene, Håkonshallen og vi får med oss en del av byens historie. Deretter fortset­ter vi sørover E39, Kystriksveien. Ferge til Stord (Halhjem­Sandvikvåg). Vi krysser Bømlefjorden i en lang tunnel, og fortset­ter mot Haugesund, der vi gjør en stopp. Vi besøker Haraldshaugen før turen fortset­ter. Vi reiser med ferja over Boknafjorden og den nye tunellen frem til Stavanger. Her skal vi bo i 3 netter på Thon Hotel Maritim. Hotellet ligger ved Breiavatnet i sentrum. Middag på hotellet om kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norsk oljemuseum - Stavanger. Foto: Espen Grønli                                                                    Stavanger havn. Foto: Gunhild Vevik/regionstavanger.com

 

13.8. I Stavanger

Frokost. Vi starter dagen med en by rund­tur med lokal guide, og ser på byens hoved attraksjoner. Deretter tid på egen hånd. Middag på hotellet om kvelden.

 

14.8. I Stavanger

Etter frokost har vi formiddagen til egen disposisjon. Stavanger er en hyggelig kafé­ og shoppingby. Her er også mange interes­sante museer man kan besøke. Kl.17.00 drar vi med båt fra Skagenkaia til «Flor & Fjære». Vi får en guidet omvisning blant palmer,  karibiske strender og en blomsterflor som er imponerende. Dagens middag spiser vi her ute, før vi reiser tilbake til Stavanger.

 

15.8 Stavanger – Kristiansand

Frokost før avreise. Vi kjører Nordsjøveien. Ferden går mot Egersund og Jøssing fjor­den, hvor de første krigshandlingene på norsk jord under 2. verdenskrig fant sted. Fra Flekkefjord kjører vi til Lindesnes.  Dagens lunsj spiser vi på Spisestedet Fyr­lykta (Inkludert). Deretter kan vi besøke  fyret, før vi fortsetter til Kristiansand, og vårt hotel Thon Kristiansand. Hotellet  ligger i byens gågate. Her skal vi bo i tre netter. Middag på hotellet om kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
           Lindesnes fyr.                                                                                                                                     Sverdene i Hafrsfjord.


16.8. I Kristiansand

Etter frokost gjør vi en byvandring sammen med lokalguide. Deretter tid til å utforske byen på egen hånd. Middag på hotellet om kvelden.

17.8. I Kristiansand

Frokost. På formiddagen tar vi en båttur på to timer i skjærgården. Middag på hotellet om kvelden.

 

18.8. Kristiansand – Gardermoen – Bodø
Frokost og avreise mot Oslo. Vi tar små stopp underveis. I Oslo takker vi passasje­rer som ønsker å gå av, eller som har be­stilt tog nordover for laget, før vi fortset­ter til Gardermoen.
Flyavgang til Bodø kl. 17.45, ankomst kl. 19.15.

 

 

 

 

Kr. 12 200,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 2 100,-

 

I PRISEN INNGÅR: Buss og flyreise som beskrevet. Hotellovernattinger i doble rom, 7 frokoster, 7 middager, 1 lunsj, besøk på Flor & Fjære, ferger, veiavgifter.


Båttur i Kristiansands skjærgård. Lokalguide i Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Reiseleder.

 

 

 

 

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.

KATALOG 2018 (kommer)