03.-16. oktober. 14 dager.

KLassiske italia

17 750,-

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piazza Navona, Roma. Foto: Iakov Kalinin / Shutterstock

 

 

Følg med oss på en spennende tur i Italia, der vi besøker Pisa, Roma, Napoli, Pompeii, Capri, San Marino, kort sakt – Det Klassiske Italia! På denne turen benytter vi fly til Nice. På hjemturen besøker vi også Berlin.

 

 

 

 

 

3.10. Bodø – Gardermoen – Nice – Sarzana
Oppmøte Bodø Lufthavn minimum en time før avgang. Flyavgang Norwegian kl. 07.00, Etter ankomst Gardermoen, sam­les vi for videre flyreise til Nice, avgang kl. 10.00. Ankomst kl. 12.55. Her står vår buss og venter på oss, vi fortsetter østover, passerer Monaco, San Remo, Genova og ned til byen Sarzana, der vi spiser middag og overnatter på Hotel Al Sant’Andrea.


4.10. Sarzana – Roma

Etter frokost kjører vi til Pisa og ser på det skjeve tårnet. Under ettermiddagen fortsetter vi forbi Firenze og ned til Roma der vi skal bo i 3 netter, på Hotel Pineta Palace.


5.– 6.10. I Roma

Roma «den evige by». Dens historie be­gynte allerede for 28 århundrer siden. Byen vokste fram på 7 høyder for snart å regjere hele Romerriket. Et besøk i Roma med alle de interessante minnene, er noe du aldri vil glemme. Under oppholdet i Roma besøker vi Vatikanet, Peterskirken, Forum Romanum, Fontana di Trevi og Spanske trappen og Colosseum. Selvsagt blir det egen tid for shopping også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Peterskirken i Roma. Foto: Shutterstock                                                       Spansketrappen. Foto: Shutterstock

 

 

7.10. Roma – Sorrento

Frokost, vi forlater Roma og kjører sørover. Besøker den vulkanske sletta « Flegreiska», her ser vi varme kilder, og besøker «Solfa­tara vulkanen». Fortsetter sørover, på av­stand ser vi etter hvert den mektige vulka­nen Vesuvio, øst for Napoli. Vi gjør opphold i Napoli, før vi fortsetter ut til Sorrentohalv­øya. Sorrento har ca. 16.500 innbyggere, og er en meget populær turistby. Her bor vi 4 netter på Grand Hotel Heremitage. Frokost og middag hver dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompeii


8.–10.10. I Sorrento og omegn

En av dagene gjør vi en tur til det sagnom­suste Pompeii. Pompeii var en romersk by. Den ligger 23 kilometer sør for Napoli i re­gionen Campania Italia, ved Vesuvs base og utløpet til elven Sarno. Byene Pompeii og Herculaneum ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble først rammet av et jordskjelv, så et vulkanutbrudd. Pompeii ble ikke rammet av lava, men ble begravd  under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble det som var i byen ikke ødelagt. Pompeii ble dermed bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romer riket. Disse tre arkeologiske funn­stedene ble i 1997 erklært som verdensarv­steder av UNESCO. Da utbruddet skjedde, lå innbyggertallet på mellom 10 000 og 20 000. Minst 2 000 mistet livet. Under opp­holdet spiser vi lunsj på en Bøffelgård. Den andre dagen drar vi med båt ut til den  vakre øya Capri der vi bl.a. ser på legen Axel Munthes villa. Capri er også kjent for den «Blå Grotten». Her nytes de herlige omgi­velsene. Tilbake til hotellet for middag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capri. Foto: Shutterstock                                                                                                                          San Marino - Rocca della Guaita. Foto: Shutterstock

 

11.10. Sorrento – Gabicce Mare
Frokost, avreise. Så vender vi nordover, og kommer på ettermiddagen til Rimini som kanskje er Italias mest benyttete badested, og som ligger ved Adriaterhavet. Byen har ca. 140.000 innbyggere, og er kommune­senter i regionen Emilia­Romagna. Over­natting med middag Hotel Sans Souci, i byen Gabicce Mare. En badeby med ca. 6000 innbyggere ved Adriaterhavet i pro­vinsen Pesaro og Urbino.


12.10. Gabicce Mare – San Marino – Trento
Frokost, avreise. Kjører nordover opp til den lille staten San Marino, den eld­ste republikken i verden, med en histo­rie som strekker seg helt tilbake til år 301 e.Kr. Landet er en enklave fullsten­dig omsluttet av Italia, og ligger mellom regionene Emilia­Romagna og Marche nær Adriater havskysten. Som en av de europeiske mikro statene har landet det minste innbyggertallet av alle medlems­landene i Det europeiske råd. San Mari­nos grunnlov av år 1600 er verdens eldste grunnlov som fortsatt er i bruk. Her har man en fantastisk utsikt over Adriaterha­vet. På ettermiddagen fortsetter vi opp Adigedalen til Trento, overnatting med middag på Hotel Adige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det skjeve tårnet i Pisa. Foto: Shutterstock                                                                             Berlin. Foto: Shutterstock

13.10. Trento – Ingolstadt

Turen går videre oppover Adigedalen, inn i Østerrike forbi Innsbruck, videre opp i Inndalen til glass byen Rattenberg, hvor vi gjør en stopp. Fortsetter til Bayerns hoved stad München, her tar vi en spaser­tur i gamlebyen. På ettermiddagen an­kommer vi Ingolstadt, Overnatting med middag på Ara Comfort Hotel.


14.10. Ingolstadt – Berlin

Frokost, avreise. Kjører nordover forbi Bayreut, Leipzig, Dessau og til Berlin hvor vi gjør en rundtur i den sentrale delen. Vi besøker Brandenburger Tor,  paradegaten Unter den Linden, Olympiastadion og  muren. Overnatting med middag på Hotel Park Inn by Radisson Berlin.

 

­15.10. Berlin – Kiel

Frokost, avreise. Setter kursen mot Ham­burg, deretter til Kiel. Fergeavgang 18.45. med Stena Line, vi får tildelt våre lugarer og spiser stor middagsbuffet (all incl.). Re­staurant og butikk finnes selvsagt om bord.


16.10. Gøteborg – Oslo – Bodø

Frokost ombord, ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi kjører fra Gøteborg mot norske­grensen, som passeres ved Svinesund. Kaffestopper underveis. Ved ankomst Oslo kjører vi til Galleriet, for å si farvel til de passasjerene som ønsker å gå av i Oslo. Videre opp til Gardermoen. Flyav­gang Norwegian kl.17.45, ankomst Bodø kl.19.15.


Kr. 17 750,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 150,-

I PRISEN INNGÅR: Flyreise som beskrevet, bussreise, båtreise med lugar, 13 hotellovernattinger i doble rom, 13 middag, 13 frokost, 1 lunsj. Inngang Vatikanet/Peterskirken, Forum Romanum, Colosseum, Pompeji, inngang Solfatara vulkanen, båt til Capri, inngang Axel Munthes Villa.

 

Avgifter.

 

Reiseleder.


For reisende med fly fra Bardufoss, Evenes, Tromsø, Alta og Kirkenes, pris på forespørsel.


NB! Husk gyldig pass!


Valuta: Euro.


NB! På denne turen må dere regne med en god del gåing, ha med gode sko.

 

NB! Bestillingsfrist for denne reisen 2. september!

 

www.alsantandrea.com

www.hotelpinetapalace.com/en/
www.hermitagesorrento.com
www.sanssouci­hotelgabicce.it
www.adigehotel.it

www.ara­hotel.de

www.parkinn­berlin.de

www.rome.it

www.pisa.it

www.sorrento.it

www.vesuvio.it

www.pompei.it

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2017 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.