Forsiden   Historie    Bussene    Reiseinformasjon    Kontakt   Katalog2019   Om oss

01. - 08. juli. 8 dager.
Åland med Stockholm og Nådendal.
12900,-


Åland er en øygruppe og har hatt selvstyre siden 1922, øyrike har eget parlament, regjering og eget flagg. Åland er et demilitarisert landskap i Finland, som ligger i Østersjøen, mellom Finland og Sverige, og består av over 6 500 øyer, hvorav den største kalles Fasta Åland. Åland er svenskspråklig og har ca. 29 200 innbyggere. Hovedstaden og den eneste byen er Mariehamn. Avstandene på Åland er korte, og stedet er som laget for et avslappende besøk. På Åland skal vi bo i 3 netter.

 

Mariehamn

1.7. Bodø – Skellefteå

Avreise fra Bodø jernbanestasjon kl. 07.00.Fauske busstasjon kl. 08.00 og Rognan

Rimi kl. 08.30. Kaffestopp på Nordnes Kro. Vi kjører til Arjeplog hvor vi spiser lunsj

på Leon Restaurant. Videre til Arvidsjaur og Skellefteå hvor vi overnatter og spiser

middag på Hotel Scandic


2.7. Skellefteå - Gävle

Frokost. Vi kjører E4 sørover, som er et kyst- og havs område også kjent som «Høga kusten» som ble verdensarvområde i år 2000. Ved «Høga Kusten bruen» eller Vedabron som den også kalles, gjør vi en stopp og ser på hengebruen over Ångermanelven, bruen ble åpnet i 1997.

Bruens frie spenn er 1 210 meter, den seilfrie høyden er 40 meter og hele bruens

lengde er 1 867 meter. Brupålene er 182 meter høge, og var Sveriges høgste byggverk fram til att man byggde Øresundsbruen. Bruen har Sveriges lengste bruspenn, Skandinavias nest lengsta (efter Storebeltbruen i Danmark), Europas tredje.

Fortsetter ned mot Sundsvall, Hudiksvall og Søderhamn og ned til Gävle Overnatting og middag Clarion Hotel Winn Gävle.


3.7. Gävle - Mariehamn

Frokost. Vi fortsetter sørover og gjør en stopp i Uppsala. Kjører videre inn i Stockholm hvor vi får en interresant guidet tur rundt i den sentrale delen, der vi b.l.a. får se Stadsoperaen, Riksdagen og Slottet.

Vi gjør en stopp i Gamla Staden og skal besøke «Vasaskipet» som forliste i 1628

og som ble berget i 1961. Fergeavgang fra Kapellskjær Viking Line`s M/S Ålandsfergen kl. 20.00. Middagsbuffet inkl. drikke serveres ved avgang, tax – free salg om bord. Ved ankomst Mariehamn overnatter vi på Hotell Savoy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stockholm                                                                                                                        Vasaskipet. Foto: Bent-Erik Albinussen


4.7. På Åland

Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Etter lunsjtid samles vi i bussen for en 3-4

timers rundtur på Åland, her får vi høre om Ålands historie og severdigheter. Vi har

innlagt kaffestopp på turen. Ellers kan man handle og utforske Mariehamn på egenhånd, eller besøke flere av byens severdigheter. Det anbefales et besøk på sjøfartsmuseet og på seilskuta «Pommern». Middag på hotellet.


5.7. På Åland

Frokost. Dagen til egen disposisjon. Middag om kvelden på Jan Karls Gården.


6.7. Åland - Nådendal

Frokost, formiddagen til egen disposisjon, utsjekking fra hotellet ca. kl. 12.00 Fergeavgang kl. 14.25 til Åbo. Vikings middagsbuffet serveres om bord. Skjærgården fra Mariehamn til Åbo er helt fantastisk. Åbo ligger i sørvestlige Finland ved munningen av elven Aura å. I vest og syd omgis byen av Åbolands skjærgård som omfatter over 20 000 øyer, med sine ca. 177 000 innbyggere, er Finlands femte største by. Kjører til Nådendal, overnatting Badehotell

Nådendal, middag på hotellet.


7.7. Nådendal - Umeå

Frokost. Vi kjører langs Bottenviken, forbi Bjørneborg, og til Vasa. Fergeavgang fra Vasa - Holmsund kl. 20.00, overfarten tar ca.4 timer. Middag om bord. Kjører til Umeå og Clarion Collection Uman Hotel for overnatting.


8.7. Umeå - Bodø

Frokost, avreise. Vi kjører via Skellefteå, stopp for handling i Arvidsjaur. Lunsj Leon Restaurant i Arjeplog. Ankomst Bodø tidlig kveld.

 

 

 

Pris kr. 12 900,-

ENKELTROMSTILLEGG Kr. 3 700,-

I PRISEN INNGÅR: Bussreise, ferger, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 middager, 7 frokoster, 2 lunsjer. Guiding i Mariehamn og Stockholm. Inngangsbillett til Vasaskipet. Reiseleder.

Valuta: Sek. €uro

Utskriftsvennlig pdf-versjon

 

Les mer:
www.aland.com

www.vikingline.ax

 

Copyright © 2018 Albinussen-Reiser ANS. Jernbanegata 66, 8250 Rognan. Tlf: 75690090. All Rights Reserved.